top of page

Over Leonie

Leonie Roeffen lééft haar passie als leerbewerker, stoffeerder, ontwerper, stylist en tassenmaker.

Over passie

“Ik hou van textiel, leer, styling, mode en kleuren. Als jonge tiener maakte ik mijn eigen kleding. Ik kocht lappen stof op de markt en maakte mijn eigen creaties. Nog altijd kan ik enorm genieten als ik mijn atelier inloop en aan de slag ga.”

leonie_met_tassen-profiel.jpg

Over opleiding

“Ik wilde aanvankelijk naar de Modevakschool, zelf kleding maken was mijn grootste hobby, maar op advies van mijn vader heb ik de MTS voor meubileringen en houtbedrijven (Rotterdam) gevolgd. Het werken in de stoffeerderij van mijn ouders en het maken van mijn eigen kleding, heeft me veel geleerd.  In de vijf jaar die ik werkte als modelmaker bij Recticel heb ik veel kennis opgedaan over de toepassing en de kwaliteiten van polyetherschuim. Van 2009-2011 heb ik de opleiding ‘ambachtelijke lederen handtassen vervaardigen aan de SVGB (Boxtel) gevolgd." In 2020 ben ik zelf met Tassenmakerij Leonie Roeffen gestart, gespecialiseerd in ambachtelijk handgemaakte tassen, maatwerk en dokterstassen."

Over perfectionisme

“Ik ben niet snel tevreden. Ik zoek naar het hoogst haalbare, tot ik hét materiaal, de methode of oplossing heb gevonden."

Over inspiratie

“Ik volg de laatste trends op het gebied van interieur, kleding, tassen en schoenen. Ik bezoek vakbeurzen, tentoonstellingen en musea om inspiratie op te doen. Mijn zoektocht naar nieuwe materialen en gereedschappen is eindeloos, het experimenteren met deze vind ik zeer inspirerend.”

Over enthousiasme

“Ik geniet altijd van mijn werk. Ik ga een uitdaging graag aan, ik probeer graag met een mooie oplossing te komen. Ik krijg snel ideeën aan de hand van de eerste schetsen en maak vaak snel wat proefjes als voorbeeld om te laten zien in welke richting de beste mogelijkheden zijn. De combinatie van mijn vakkennis en mijn out of the box creativiteit maakt dat ik samen met mijn opdrachtgevers tot een mooi ontwerp of model kom. Daar haal ik grote voldoening uit.”

Neem contact op

Heb je vragen, een idee of wil je meer weten, neem vrijblijvend contact op.

bottom of page